Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Τώρα είναι 18 Μάιος 2012 18:25

Σελίδα 1 από 1 [ 10 Δημοσιεύσεις ]
Απαντήστε στο θέμα

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ 2012 
Συγγραφέας Μήνυμα
Άβαταρ μέλους

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Αύγ 2011 14:30
Καλή σας ημέρα...

**...Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από 3Α σε 2Α+, από την Standard & Poor΄s, είναι ασφαλώς ιστορική. Οχι μόνο γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αμερικής, αλλά κυρίως γιατί σηματοδοτεί τη νέα φάση της κρίσης, που είναι η κρίση των κρατικών χρεών...

**...Εάν, μάλιστα, ακολουθήσει και υποβάθμιση της Γαλλίας, όπως δείχνει η πορεία των CDS (τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου στάσης πληρωμών της Γαλλίας είναι ήδη ακριβότερα από τα CDS της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και της Τσεχίας), δεν αποκλείεται ο πλανήτης να βιώσει εικόνες Αποκάλυψης...

**...Ποια είναι η άμεση επίπτωση της υποβάθμισης για τους Αμερικανούς πολίτες; Περισσότεροι τόκοι για τα κυμαινόμενα στεγαστικά δάνεια, για τα καταναλωτικά δάνεια, για τις πιστωτικές τους κάρτες και για κάθε δολάριο που θα δανείζονται. Τα αμερικανικά ομόλογα, επίσης, θα αξίζουν λιγότερο, αν και θα επιχειρηθεί να εμπεδωθεί η αίσθηση ότι παραμένουν απολύτως ασφαλή. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οργανισμοί και εταιρείες (τράπεζες, ασφαλιστικές, εταιρείες ακινήτων, που έχουν κρατικά ομόλογα, θα χάσουν το ανάλογο κομμάτι των αποτιμήσεών τους)...

**...Σημειώστε ότι τις επόμενες ημέρες οι ΗΠΑ έχουν δημοπρασίες ομολόγων ύψους 72 δισ. δολαρίων και λογικά θα υπάρξει υπερκάλυψη, ώστε να υποχωρήσουν οι ανησυχίες...

**...Φίλος αναλυτής, που ασχολείται ιδιαίτερα με την αμερικανική αγορά, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση των ΗΠΑ (ανεξάρτητα του ρόλου, που διαδραματίζουν οι οίκοι αξιολόγησης), ήρθε περίπου φυσιολογικά, έστω και εάν οι αγορές για πολύ καιρό έδειχναν να αγνοούν τα μακρο-στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας...

**...Υπήρχαν, άλλωστε, προσθέτει, σημαντικά σημάδια, όπως η σε ιστορικά επίπεδα πτώση του δολαρίου έναντι νομισμάτων όπως το ελβετικό φράγκο ή και το γεν, η ξέφρενη άνοδος του χρυσού που δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στα fiat νομίσματα και η αδυναμία του δολαρίου να επωφεληθεί από τα προβλήματα της ευρωζώνης...

**...Το μίνι κραχ στις αγορές τις τελευταίες ημέρες, επίσης, δείχνει ότι κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση γι’ αυτό που έρχεται. «Το ζητούμενο», σημειώνει ο αναλυτής, «είναι να δούμε σε ποιον βαθμό οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις τιμές τα νέα δεδομένα, γιατί εκτιμήσεις για το τι θα σημάνει αυτή η ιστορική υποβάθμιση είναι μάλλον νωρίς να κάνουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι υποβάθμιση σε τέτοιο μέγεθος οικονομίας ή αν θέλετε σε τέτοιο μέγεθος αγοράς κρατικού χρέους δεν έχει ξανα-υπάρξει, εκτός της Ιαπωνίας πριν πολλά χρόνια, αλλά ακόμη και με αυτήν ως μόνο σημείο αναφοράς δύσκολα κάποιος μπορεί να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Εξάλλου η Ιαπωνία, όντας η χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος/ΑΕΠ, έχει μία μεγάλη διαφορά, με την έννοια ότι το χρέος της βρίσκεται ως επί το πλείστον σε ιαπωνικά χέρια, σε αντίθεση με την Αμερική που έχει φορτώσει τα ομόλογά της σε όλον τον κόσμο. Θέλω να υπενθυμίσω εδώ ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο μεγαλύτερος κάτοχος ομολόγων της Αμερικής ΔΕΝ είναι η Κίνα αλλά η ίδια η Fed. Η Κίνα είναι απλά ο μεγαλύτερος foreign bondholder»...

**...«Μένει να δούμε», υπογραμμίζει ο φίλος αναλυτής, «εάν θα υπάρξει τώρα η φάση της κάθαρσης των αγορών ή εάν τα «μαγικά» μυαλά θα τη μεταθέσουν για μία ακόμη αφορά στο απώτερο μέλλον, οπότε βεβαίως οι συνέπειες θα είναι ακόμη πιο καταστρεπτικές.

**Να θυμίσω ότι την προηγούμενη διετία 8,5 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους και 2,5 εκατ. οικογένειες τα σπίτια τους. Αυτά είναι νούμερα που δεν γιατρεύονται με τεχνητά μηδενικά επιτόκια ούτε με χειραγωγούμενες αγορές. Επί τη ευκαιρία, θέλω να καταθέσω την άποψή μου ότι η παθογένεια της πραγματικής οικονομίας είναι η χρηματοπιστωτική βιομηχανία, η οποία, δυστυχώς, εξακολουθεί να μεγαλώνει τα προβλήματα αντί να τα αμβλύνει»...

**...Ο αναλυτής επισημαίνει επίσης ότι αυτή την εποχή πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα της διαχείρισης των κρατικών χρεών στην ευρωζώνη και όχι η υποβάθμιση της Αμερικής. «Να μην ξεχνάμε», τονίζει, «ότι η ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας και η ενοποίησή της ή η διάλυσή της θα είναι πραγματικά κοσμοϊστορικής σημασίας»...
**...«Κατά τα άλλα», καταλήγει, «ο νομισματικός πόλεμος έχει κηρυχτεί και επίσημα πλέον με τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών της Ιαπωνίας και της Ελβετίας, καθώς όλοι θέλουν να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους»...
**...Από τις δηλώσεις, πάντως, για την υποβάθμιση της Αμερικής, κρατήστε αυτήν της κινεζικής κυβέρνησης, που ζήτησε τη λήψη δραστικών μέτρων λιτότητας στις ΗΠΑ. «Η Ουάσινγκτον πρέπει να περικόψει τις τεράστιες αμυντικές δαπάνες και το φουσκωμένο κόστος για κοινωνικές παροχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «...Ως μεγαλύτερη πιστώτρια χώρα η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα να ζητεί από την αμερικανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά της προβλήματα. Εκτός αυτού η Ουάσινγκτον θα πρέπει να δεχθεί διεθνή επιτήρηση θεμάτων που έχουν σχέση με το δολάριο». Λέτε να δούμε κάποια στιγμή... τροϊκο-κινεζική επιτήρηση των ΗΠΑ- αλά Ελλάδας;
**...«Και ποια είναι η Standard & Poor΄s;», σχολίασε δηκτικά πέρυσι τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου κ. Ολι Ρεν, όταν ο οίκος υποβάθμισε την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Τώρα, τη Standard & Poor΄s την έμαθε κυριολεκτικά όλος ο κόσμος. Η εταιρεία αξιολόγησης ανήκει από το 1966 στην αμερικανική εκδοτική εταιρεία McGraw Hill, ενώ στη Moody's μεταξύ των μετόχων περιλαμβάνεται η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή κ. Γουόρεν Μπάφετ. Ο έτερος μεγάλος οίκος αξιολόγησης, ο Fitch, εδώ και κάποια χρόνια έχει αγορασθεί από γαλλικό όμιλο...
**...Αφήνω για το κλείσιμο της στήλης το ακόλουθο σχόλιο της ελβετικής εφημερίδας «Neue Zurcher Zeitung», η οποία αναφερόμενη στις επιπτώσεις της υποβάθμισης των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι έχει έρθει η ώρα για πραγματικές λύσεις. Λέει χαρακτηριστικά:
**...«Αφήνει ελπίδες ότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη υπό την πίεση των αγορών αρχίζουν να συζητούν προβλήματα δομής της οικονομίας. Χώρες όπως ο Καναδάς, η Φινλανδία ή η Σουηδία αντιμετώπισαν επιτυχώς παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν. Οι ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές και μερικές ασιατικές χώρες αγνόησαν για πολύ καιρό μακροοικονομικές ανισότητες και έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Αναπροσαρμογές δεν γίνονται χωρίς πόνο. Απαιτούνται πραγματικές τομές, σκληρή δουλειά και περισσότερο χώρο για ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Για όλα αυτά χρειάζονται αξιόπιστα πολιτικά μηνύματα και επιτέλους πραγματικές λύσεις των δομικών προβλημάτων»...

Κέρδος 9/8/2011

09 Αύγ 2011 14:30
Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ 2011 23:24
viewtopic.php?f=22&t=772

Αγαπητή Αλίνα... την Θεώνη, τότε (13/9/2009 σχεδόν πριν 2 έτη) δεν την κάλυψα... εσένα ίσως μπορεί να σε κάλυψα με την άνωθεν αναφορά μου.

10 Αύγ 2011 23:24
ΘΕΜΙΣ
Άβαταρ μέλους

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2011 01:41
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ έγραψε:
http://www.afipnisis.gr/agora/viewtopic.php?f=22&t=772

Αγαπητή Αλίνα... την Θεώνη, τότε (13/9/2009 σχεδόν πριν 2 έτη) δεν την κάλυψα... εσένα ίσως μπορεί να σε κάλυψα με την άνωθεν αναφορά μου.

Αγαπητέ συνδαιτημόνα Πέτρο.
Είχα πει τότε ότι δεν με καλύπτουν όλα όσα ανέφερες τα οποία δε είχαν ως πηγή τους (!) ένα μπλόγκ που δήλωνε αόριστα σαν πηγή "ειδησιογραφικά πρακτορεία"!

Έπειτα και μετά από την απάντηση μου στο θέμα εκείνο,ανέφερες εκεί μερικές έξτρα πληροφορίες με πηγή Κινέζικα και Γαλλικά ΜΜΕ.

Συνεχίζουν τα γραφόμενα σου με τις άνωθεν πηγές να μην με καλύπτουν πάντα στο θέμα 3ος παγκόσμιος πόλεμος προς τόνωση της οικονομίας.

12 Αύγ 2011 01:41
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2011 03:10
Παράθεση:
Συνεχίζουν τα γραφόμενα σου με τις άνωθεν πηγές να μην με καλύπτουν πάντα στο θέμα 3ος παγκόσμιος πόλεμος προς τόνωση της οικονομίας.

Αγαπητή Θεώνη. Καλή νύκτα… και όνειρα γλυκά.

12 Αύγ 2011 03:10
ΘΕΜΙΣ
Άβαταρ μέλους

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2011 20:35
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ έγραψε:
Παράθεση:

Αγαπητή Θεώνη. Καλή νύκτα… και όνειρα γλυκά.

Καλό θα ήταν να μην ειρωνεύεσαι τον συνομιλητή σου, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τα γραφόμενα σου.
Κακό στην εικόνα σου κάνεις και τίποτε παραπάνω.

12 Αύγ 2011 20:35
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Αύγ 2011 01:17
Αγαπητή Θεώνη, (και το αγαπητή το εννοώ) κατά πρώτον δεν με πολυενδιαφέρει η προσωπική εικόνα μου, καθ’ ότι δεν έχω σκοπό να βάλω υποψηφιότητα για βουλευτής, η για όποιο άλλο αξίωμα. Αν ίσως έχεις… μην έχεις την εντύπωση το ότι η Νικολέτα, η ο Νίκος με έβαλαν σαν διαχειριστή ότι είμαι κάτι διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους η έστω και από εσένα προσωπικά, δεν είμαι κάτι διαφορετικό, ούτε νιώθω έτσι, ώστε να προσέχω την «εικόνα» μου.

Δεν πρόκειται περί διαφωνίας η περί συμφωνίας σε κάποια από τα γραφόμενα μου… αλλά πρόκειται περί αντικειμενικής κρίσεως τόσο των διεθνών (εξωτερικών), όσο και εθνικών (εσωτερικών) καταστάσεων και γεγονότων, αλλά και διάκρισης, κρίσης και σύγκρισης αυτών των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και αποτελέσματος, γινόμενου των δεδομένων.

Τα ιερατεία... οι οικογένειες... τα γενικά δεδομένα... που επέφεραν τον Α&Β παγκόσμιο πόλεμο είναι τα ίδια με τα σημερινά, μόνο όπου στις μέρες μας αυτά τα δεδομένα είναι κατά πολύ περισσότερο τεράστια σε μέγεθος και ισχύ. Βεβαίως ίσως εσύ αυτά δεν τα βλέπεις, η δεν τα καταλαβαίνεις, η έστω δεν θέλεις να τα δεις η να τα καταλάβεις για κάποιους λόγους οι αιτίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα όμοια ιστορικά με μυθολογικές προεκτάσεις δεδομένα δεν υπάρχουν… υπάρχουν και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε γνωστά γινόμενα και αποτελέσματα.

Η απάντηση μου ήτο ανάλογη της δικής σου απάντησης… σου έγραψα: Καλή νύκτα… και όνειρα γλυκά, διότι η απάντηση μου ήτο τα ξημερώματα… αν σου είχα απαντήσει κατά την διάρκεια της ημέρας θα ήτο: Καλημέρα… και όνειρα γλυκά. :D

Μην παρεξηγείς μου αρέσει να κάνω πλάκα.

13 Αύγ 2011 01:17
ΘΕΜΙΣ
Άβαταρ μέλους

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Αύγ 2011 19:45
Πέτρο ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει και αυτό μπορούν να το κρίνουν εύκολα όσοι παρακολουθούν τις συζητήσεις.Καλύτερα να γυρίσουμε στο εύλογο θέμα μας που είναι η κατάρευση της Αμερικής.

Από συνέντευξη που έδωσε ο Charles Nenner στο Fox Business Network.

Ο πρώην αναλυτής της Goldman Sachs, Charles Nenner, δήλωσε στο Fox Business Network, ότι ο δείκτης Dow Jones βρισκόταν στο επίπεδο κατάρρευσης των 5.000 μονάδων και στα πρόθυρα ενός «μεγάλου πολέμου», που θα ταρακουνήσει τον κόσμο στα τέλη του 2012, προκαλώντας... αμηχανία στους συνομιλητές του.Ο Nenner, πρώην τεχνικός αναλυτής της Goldman Sachs, προσπάθησε να να προβλέψει τις τάσεις της αγοράς με ένα πρόγραμμα, σε υπολογιστή, που προβλέπει την πορεία των κινητών αξιών. Ο Nenner προέβλεψε την πτώση του χρηματιστηρίου και την κατάρρευση των κατοικιών, πάνω από δύο χρόνια, πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers.Ο Nenner προβλέπει ότι όταν ο Dow φτάσει τις 5.000 μονάδες, θα σημειωθεί γιγαντιαία πτώση και θα ακολουθήσει μεγάλη ύφεση, που θα φτάσει στα επίπεδα της οικονομικής κατάρρευσης του Μαρτίου του 2009.Ο Nenner συμβούλευσε, τότε, τους πελάτες του να εγκαταλείψουν, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την αγορά."Είπα στους πελάτες μου, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τις μεγάλες επιχειρήσεις και στα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, να εγκαταλείψουν την αγορά, σχεδόν εξ ολοκλήρου", δήλωσε ο Nenner.Τι θα μπορούσε, όμως, να οδηγήσει σε μια τέτοια δραματική μείωση;

Ίσως, μια πετρελαϊκή κρίση που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την "ημέρα της οργής", στη Σαουδική Αραβία ή κάτι άλλο;

Σύμφωνα με το Nenner, η κατάρρευση θα ξεκινήσει από ένα μεγάλο πόλεμο, στο τέλος του 2012 - 2013.Αυτός, λοιπόν, ο «μεγάλος πόλεμος», θα οδηγήσει στην κατάρρευση του χρηματιστηρίου.Bάσει των όσων ισχυρίζεται, λοιπόν, ο πόλεμος θα έχει τις ρίζες του, στην τρέχουσα αναταραχή που βλέπουμε εξαπλώνεται σαν "φωτιά" σε όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τα ερωτήματα είναι σαφέστατα.Εμείς θα λάβουμε κάποια απόφαση σε έναν επερχόμενο πόλεμο ή θα παραμείνουμε απλοί και ταπεινοί παρατηρητές;Τι επιπτώσεις θα έχει ένας τέτοιος πόλεμος στην Ελλάδα;

13 Αύγ 2011 19:45
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2011 04:02
Είδες Θεώνη που συμφωνεί μαζί μου και ο Charles Nenner… και να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι μόνο αυτός… βεβαίως γίνονται αναφορές σε ένα θέμα περί πολέμου, όταν πλέον είμεθα μια ανάσα από αυτόν… τώρα αρχίζει να μας πιάνει κωλοφαγούρα… όλα τα παρελθόντα έτη ήμασταν ο.κ. το γλεντούσαμε… εμπάς περιπτώσει.

Τώρα εσύ Θεώνη… «πας με τα νερά μου» για να δεις τι θα γράψω, διότι αυτό που ανέβασες με τον Charles , θα μπορούσες να το είχες κάνει εξ αρχής… ακόμα παίζεται αν θα γίνει το 12… αλλά μάλλον για εκεί πάει, αυτή είναι η αλήθεια. Το 12 δεν θα είναι το τέλος, αλλά η αρχή.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα πουν ότι καταστροφολόγο… αυτός είναι τρελός… τι είναι αυτά που γράφει κ.λ.π. βεβαίως ο γράφων είχε και έχει την πολιτική του, στο ζήτημα… πολιτική την οποία έχω γράψει κατά εξακολούθηση και είναι βαρετό να την αναφέρω και εδώ.

Λίγοι γράφουν την γνώμη τους επί δημοσίου βήματος… διότι η είναι αγνώμονες, η έστω φοβούνται διάφορα. Και ο γράφων φοβάται… αλλά αν γνωρίζαμε του τι έρχεται δεν θα φοβόμασταν τόσο…

Παρόλα αυτά Θεώνη, όταν βλέπεις ότι γράφω κάτι, αν θέλεις και μπορείς πήγαινε να βλέπεις τι γράφω… μιλάμε για μεγάλη πλάκα, έστω και αν χρονικά κάποια μου διαφεύγουν… αλλά στο τέλος συμβαίνουν. Δεν είναι θέμα προφητειών κ.λ.π. απλά βασικών γνώσεων από τέχνες και επιστήμες. Ακόμα ας υποθέσουμε ότι θυμήθηκα τι έφαγα εχθές….

Όταν όμως μιλάμε για πόλεμο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στην ουσία πρόκειται για θυσία αμύητων σφαγίων… τις μεγάλες πληθυσμιακές μάζες δεν μπορεί κάποιος να την μυήσει ώστε να προβούν εκουσίως στον… βωμό. Έτσι χρησιμοποιούνται διάφορα τεχνάσματα για την μαζική σφαγή τους. Βεβαίως οι τελετάρχες βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από την τελετή, που σίγουρα έχει τα ίδια αποτελέσματα προσφοράς στην αρχαία θυσία, με το να ήταν παρόν. Ότι δηλαδή μπορεί για εσάς όλα αυτά (βιασμοί, δολοφονίες, συγκρούσεις κ.λ.π.) να είναι αυτά τα οποία διακρίνεται ως τυχαία γεγονότα, αλλά για κάποιους άλλους αυτά αποτελούν επιτυχής εκδηλώσεις θυσίας.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν τα αγαπητά θύματα, ότι και αυτή η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη… διότι το αίμα τους ως φόρο υποτέλειας, θα αποτελέσει την δικαιολογία για αυτό που γενικά ονομάζουμε δυνάμεις του «φωτός», ώστε να προβούν σε ενεργό παρέμβαση.

Συνήθως όταν γράφω κάτι με διάθεση προς το μέλλον, μάλλον προσπαθώ να πλησιάσω το ποιο πιθανό σενάριο, διότι υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια που εξαρτώνται από πλήθος τυχαίων η μη γεγονότων.

Να υπενθυμίσω όμως τι έγραφα τον Μάρτιο 2010 για το 2012:

…Τα φορολογικά μέτρα δεν είναι μέτρα αλλά τα τελευταία αντίμετρα. Δεν θα έχουν τελειωμό… ψέματα λένε οι σοβιετικοί πολιτικοί για τα οικονομικά αντίμετρα τα οποία παίρνουν… κάθε μήνα θα έρχονται και…. καλύτερα. Αυτό το κάνουν γιατί πρέπει να γίνουν τάχιστα, κάποια πράγματα στην περιοχή, όπου μας αφορούν άμεσα. Τα οικονομικά αντίμετρα προπαγανδίζονται για να δικαιολογήσουν το γενικό έσω και έξω πολιτικής τάσεως ξεπούλημα. Ο φοβισμένος κάτοικος αυτού του τόπου, άδικα μαζεύει αποδείξεις των αγορών του… είναι για να χαρατσωθεί θέλει δεν θέλει… αλλά δεν θα προλάβει να χαρατσωθεί ανεξαρτήτως κυβέρνησης, κομματικής, η οικουμενικής. Μάλλον εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να ξαναδούμε.. ίσως μετά την διευθέτηση στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.. τρόπον τινά να κάνουμε εκλογικές φιέστες (πως είναι το καρναβάλι; Κάπως έτσι), για θυμούνται οι εναπομείναντες δημοκράτες τα παλιά μεγαλεία του πολιτικού συστήματος όπου άγνωστο το γιατί, το ονόμασαν δημοκρατία (;). Για να είμαι ποιο ακριβείς… ε! δεν είναι να μείνουν και πολλοί.. απλά ανάμεσα σε αυτούς που θα μείνουν θα είναι και κάποιοι «δημοκράτες»!

Βιάζονται… έρχεται με φόρα… μπορεί η Η.Π.Α. να αναζητούν μια μετάθεση των θεμάτων της περιοχής Βαλκάνια – Μέση Ανατολή για το 18, αλλά…. κάποιοι επιμένουν για το 12.

http://www.youtube.com/watch?v=1OqfmpM5EZE

Είτε το 12, είτε το 18….και από μέσα προς τα έξω… και από έξω προς τα μέσα. Δόξα το Θεό θα ξεβρομίσει ο τόπος. Απλά αν το αφήσουμε για το18 θα είναι κατά γεωμετρική αντιστοιχία, ποιο άγριο από όλες τις μεριές από ότι στο 12…

viewtopic.php?f=25&t=1188

Βέβαια και που τα έλεγα πριν χρόνια και που τα έγραφα πριν 1½ έτος… «τσάμπα κλάνη η λάμπα»… αλλά όπως έχω γράψει άνωθεν, είναι και ο γράφων «κουφαλίτσα» και έχει τους λόγους και την πολιτική στο όλο θεματάκι.

Ίσως κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι γράφω σπουδαία πράγματα, μάλλον θα πρέπει να είναι σοβαρά… αμ! Δεν είναι! Αυτά που γράφω στο διαδίκτυο είναι παιδικού επιπέδου… σε συζήτηση να βρισκόμαστε.

Έτος 1997, τότε ήμουν ακόμη στους Αερομεταφερόμενους Δασοπυροσβέστες… αυτά που σας γράφω τους τα έλεγα… μπαίναμε στο Chinook 47 για αποστολή… φώναζε ο τρελός του χωριού: Ρεεε! Ακόμα μας αφήνουν οι Τούρκοι να πετάμε για Χίο!

Έτος 1997 σε οικία κάπου στην Ηλιούπολι (όχι της Αιγύπτου). Ήταν να μαζευτούν κάποιοι γνωστοί, ανάμεσα σε αυτούς και ένας ανώτατος αξιωματικός στο πεντάγωνο. Η συζήτηση θα είχε να κάνει με τα εθνικά θέματα… είπα να γελάσουμε λιγάκι και να εντυπωσιάσω ώστε να δω αντιδράσεις. Έτσι έφτιαξα ένα χάρτη όπου παρουσίαζε όλη την Μεσόγειο… α’ φάση Γ’ Παγκόσμιου πολέμου θέατρο επιχειρήσεων Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, β’ φάση Γ’ Παγκόσμιου πολέμου, θέατρο επιχειρήσεων Βόρειο Αφρική, Νότιο Ευρώπη. Τότε έγραφα ακόμα και σε ποια χώρα θα γίνει και η α&β συνθήκη ειρήνης… δεν μου επιτρέπει ακόμα ο εαυτός μου να δημοσιοποιήσω την χώρα.

Ο εκεί αξιωματικός, πείρε τον χάρτη στα χέρια του, τον είδε καλά – καλά, τα μάτια γούρλωσαν… με κοίταξε καλά… μου γέλασε λιγάκι και μου είπε: Αυτά θα αργήσουν λίγο… του απάντησα χαμογελώντας: Ναι!

Έτος 2004 μήνας Μάρτιος, στην παρέα του πατέρα των έψιλον (της γνωστής υπερομάδος). Είπα εκείνη την Παρασκευή να τους ταράξω λιγάκι… όχι ότι δεν το έκανα τις άλλες παρασκευές, απλά εκείνη την Παρασκευή, είπα να το κάνω λίγο καλύτερα ποιο έντονα και ποιο ερωτικά… και τους τάραξα τα ύδατα τους!

Έγραψα πατ κιουτ μια γεωστρατηγική μελέτη ρουτίνας τριών σελίδων, ως «φανταστικό σενάριο», αποκλείοντας την α’ φάση του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου που αφορούσε τα Βαλκάνια (Γ’ Βαλκανικός) και την Μέση Ανατολή, ως πλέον γινόμενα και τετελεσμένα γεγονότα… ο Νόμος του Απόλλωνα θα εδραιωθεί στην Παλαιστίνη, και ο Νόμος της Αθηνάς στα Βαλκάνια…

Η μελέτη αφορούσε μόνο την Κεντρική και Βόρειο Αφρική και Νότιο Ευρώπη… βέβαια δεν μπορώ να αναφερθώ περαιτέρω σε αυτά… αλλά στρατιωτικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα… όλη η Αφρική επιτίθονταν στην Ν. Ευρώπη, αρχηγός ήταν Λίβυος στην καταγωγή (όχι ο Μοαμάρ)… έγραφα ακόμα και τις κινήσεις των στρατών, τις πόλης, που ελάμβαναν μέρος οι μάχες, την προέλαση των δυνάμεων και την ολοκληρωτική ήττα της Ιταλίας, Ισπανίας, και Γαλλίας… τέλος ανέφερα το πώς θα απελευθερωθούν κ.λ.π. πάλι με λεπτομερείς αναφορές σε σώματα στρατού, κατά εθνικότητα… τόπους διαμονής, περιοχές των μαχών κ.λ.π.

Ο πατήρ των έψιλον με κοιτούσε καλά – καλά, οι δε υπόλοιποι συνδαιτυμόνες 30 των αριθμό για 10 λεπτά είχαν μείνει αμίλητοι… μάλλον ευρισκόντουσαν σε αφασιακή κατάσταση, το ποιο πιθανό ήταν ότι έκαναν ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου. Όλα αυτά να τα συγκροτήσεις σε εικόνες… κάτι δεν πάει καλά… θέλει το χρόνο του.

Ξάφνου πετάχτηκε κάποιος, και είπε ότι «Αυτά δεν γίνονται!» έτσι αμέσως επανήλθαν όλοι στην πρότερη ενεργά φυσιολογική κατάσταση τυφλώσεως και κωφώσεως που βρισκόντουσαν πριν ακούσουν αυτά τα καταστροφολογικά σενάρια. Η μελέτη τριών σελίδων δόθηκε στον πατήρ της γνωστής ομάδος…

Κάποια πραγματάκια ανέβασα τον Δεκέμβριο του 2004 σε γνωστή ιστοσελίδα, και αργότερα και εδώ:

viewtopic.php?f=21&t=419

…ΑΔΕΛΦΙΑΑΑΑΑΑΑ…………..ΑΔΕΛΦΙΑΑΑΑΑΑΑ. ΟΣΩΝ ΤΑ ΟΜΜΑΤΑ ΟΡΟΥΝ ΤΑ ΩΤΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΑ ΩΤΑ ΗΧΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑ ΟΜΜΑΤΑ….

…Είναι γεγονός ότι το έτος 2006 ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, έστειλε ένα γράμμα στον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζορτζ Μπους Β΄… απλά του υπενθύμισε τον αριθμό των αστεριών στην σημαία των Η.Π.Α. σε σχέση με τον Ωρομάζη και τον Αρειμάνιο όπου για κάθε περίοδο 2.000 ετών επικρατούσε ο ένας από τους δύο μέχρι την τελική τους αναμέτρηση. Προφανώς ο Πρόεδρος του Ιράν προειδοποίησε τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα ένας εμφύλιος πόλεμος εντός του αμερικανικού εδάφους….

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_183393

…Ούτος ειπείν… οι Η.Π.Α. δεν θα τολμήσουν να πάνε για Ιράν… το Ισραήλ δεν θα προλάβει… τα γράφαμε στις 24/9/2004.. μας τα κατέβασαν.

Νήμα; Δεν πρόκειται για νήμα, αλλά για μίτο και μάλιστα μίτο κρουώμενο έμπροσθεν και ανακρουώμενο όπισθεν, δηλαδή χορεύον. Αλλά ο χορός διαθέτει βήματα…. Μίτος, Αριάδνη και Πηνελόπη αποτελούν την «κλώθουσα κόρη» κατά Κυράγγελο Παύλο, κατάσταση που έχει σχέση με το spin και το δολοπλοκείν οπλικά περί του Έρωτος…

…Βιάζεται ο Μοαμάρ Καντάφι, όταν λέγει περί επιθέσεως και πολέμου στην Ελβετία… Ναι! αυτό θα γίνει, αλλά όχι ακόμα.. Αγαπητέ Μοαμάρ φτιάξε πρώτα ΕΣΥ το υπόβαθρο.. βάλε τον σπόρο σου και μετά από μερικά χρόνια από τον θάνατο σου.. όταν θα είσαι στον Αλλάχ, και θα τρως πιλάφια με μέλι… θα βρεθεί ΑΛΛΟΣ ηγέτης πολύ ικανότερος από εσένα να πράξει τα ιστορικά μυθολογούμενα.

Εν τω μεταξύ..Δόξα τω Θεό… θα έχει καθαρίσει εδώ η περιοχή… τέτοια βρώμα.. τέτοια δυσωδία… και τέτοια σαπίλα δεν έχει ξαναγνωρίσει ο τόπος. Που θα πάει; Ήταν λάστιχο… τράβα, τράβα έγινε σκοινί… τράβα, τράβα.. κοντεύει να σπάσει.. κάποιες κλωστές κρατάνε…

Η γνώμη μου και για αυτό είναι γνωστή από το 2004… απλά το «πλάσαρα» με ποιο «Δελφικό» τρόπο, μιας και ο Άναξ του Μαντείου… κ.λ.π.

http://www.fourakis-kea.com/forum/viewt ... 1&start=20

Το γέλιο είναι ότι πέραν από μυθολογικούς, ιστορικούς, επιστημονικούς, θρησκειολογικούς, πολιτικούς, μοριακής βιολογίας, φυσικής, κ.λ.π. όρους…. αναφέρω και πόλεις!... κανονικά γεωγραφία!! Και όμως πάλι δεν καταλαβαίνουν!!! Θα έρθει.. θα ακουμπήσει…. θα πατήσει…. θα αρχίσει να χοροπηδάει .. και πάλι τίποτα… ούτε θα το καταλάβουμε! Προφανώς είναι να μη το καταλάβουμε.. Από αυτό το μήνυμα μου, αλλά και από τις απαντήσεις όπου δόθηκαν, μπορεί κάποιος να καταλάβει την απέραντη μοναξιά του βίου μου. φωνή βοώντος εν τη ερήμω…. ΑΑΑΑ! Και τι ακούω; ΑΑΑΑ! Πάλι καλά που έχει ακουστική ο χώρος 1/10, ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα…
…Προς ενημέρωση…

Μην ανησυχούν οι περισσότεροι σε αυτόν τον τόπο…. Από όλους εμάς, μέχρι τότε δεν θα έχει μείνει και πολύ πράμα… απόρροια τριών καταστάσεων. α) γεωστρατηγικών αναμετρήσεων των Μεγάλων Δυνάμεων και χρήσει νέων όπλων… β) λόγο πείνας αλλά και των φίλων μας λαθραίων μεταναστών, όπου μας κάνουν την τιμή να κοπρίζουν και αυτοί τον Σαρωνικό … παγκοσμιοποιημένα σκατά, μοναδικά στο κόσμο.. παίρνουν δείγματα για καλλιέργεια προϊόντος στο Βερολίνο… εκεί είναι ότι αγανάκτησαν οι Γερμανοί και πήγαν με τη περιστερά… άργησαν να καταλάβουν γιατί δεν μας ήθελε ο Στάλιν και μας αντάλλαξε με την Ρουμανία..γ) ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλώνονται από το πουθενά… Επιβάλλεται σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο να καθαρίσει από τα πολλά όρθια σκατά… και αυτό γιατί έχει να διαδραματίσει μεγάλο και σπουδαιότατο ρόλο, πριν ανοίξει ο νέος κύκλος της ιστορίας. Και αφού εμείς δεν δυνάμεθα να βρούμε σε αυτόν τον τόπο την οντολογία… μάλλον θα έρθει να μας βρει αυτή!!

Α! να μην το ξεχάσω… για την καταραμένη γενεά.

Φινίτο λα μούζικα, πασάτο λα φιέστα. Πολιτευτήκατε…. Πρακτορευτήκατε… πολλοί από εσάς νεότεροι σε ηλικία, έχετε αλγεινές ελπίδες να πράξετε τούτο και στο μέλλον… συνεχίζοντας το επάγγελμα του μπαμπά σας… απλά κάθε σύστημα φυσικής και κατ’ επέκταση πολιτικής διαθέτη της απαιτήσεις του! Εσείς δεν βρίσκεστε στις νέες απαιτήσεις του επερχόμενου φυσικού συστήματος! Και μην μας πείτε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική κυριαρχία, και λαϊκή ανεξαρτησία πιάστηκαν από τα… μπούτια σας! Μάλλον εσείς πιαστήκατε από πολιτικοεθνικά ιδεώδη και ανεβήκατε στον σβέρκο μας…

Και επειδή αγαπητή Θεώνη ανησυχείς για την Ελλάδα… μην ανησυχείς. Στην καλύτερη το μεγαλύτερο μέρος (διότι στην χειρότερη είναι για όλο) αυτού του λαού είναι για να φύγει!

Που θα πάει;

Σε τρελά μέρη… με μπαράκια και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί… σε ταβέρνες για τρελά τσιμπούσια… και τσιμπούκια… θα ζήσουμε τον μύθο μας.

Η Τουρκία θα διαιρεθεί σε 5 μέρη… όλα δημοκρατίες! Σε εμάς στο τέλος (μετά την θυσία) θα μας δώσουν λόγο γεωστρατηγικής ισορροπίας την β. ήπειρο, τα σημερινά Σκόπια και σχεδόν την μισή Βουλγαρία, αλλά δεν θα υπάρχει αρκετός λαός ώστε να μετέχουμε στην β’ φάση του Γ’ Παγκόσμιου πολέμου, διότι το μεγαλύτερο μέρος του λαού θα έχει φύγει… θα είναι στις ταβέρνες και στα μπαράκια.

15 Αύγ 2011 04:02
Άβαταρ μέλους

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2011 07:49
Σε ευχαριστώ Πέτρο που μας τα λες.Εγώ σε πιστεύω ....και σε πιστεύω όχι γιατί μας τα λες εσύ ,άλλωστε δεν έχεις κανένα απολύτως λόγο για να μας πεις αναληθή πράγματα.Απλά σε πιστεύω γιατί τα ίδια περιμένω και εγώ.Πρίν λίγες μέρες σε μια φιλική συντροφιά τους είχα πει ότι έρχεται πείνα .....μεγάλη πείνα ,τότε όλοι με κοίταξαν περίεργα και γέλασαν.Κάποιοι είπαν ότι είμαι φευγάτος και με κορόιδεψαν.Ίσως γιατί πάντα ζω στο <<περιθώριο>>.Ο λόγος που τους το είπα αυτό ήταν γιατί είδα στον ύπνο μου την θεά Δήμητρα ...είμσταν σε μια μεγάλη έκταση γεμάτη διάφορες καλλιέργειες και φυτά....εύφορο το χώμα ,γόνιμο.Ξαφνικά άρχισε να ποιάνει και να ξεριζώνει τα φυτά και να τα πετάει και στην θέση αυτών που ξερίζωνε ,έβαζε χάρτινα χρήματα.....γυρίζει και μου λέει .."'Αυτά δεν αγαπάνε οι άνθρωποι;Για αυτά δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον Μαμμωνά;Ε λοιπόν αυτά και θα φάνε .....για να δούμε τρώγονται;"

Την κοίταζα χωρίς να πω λέξη.....και πριν φύγει γυρίζει και μου λέει ..."Θα γίνει σεισμός μεγάλος,εκεί που ενώνονται οι δυο πλάκες (μάλλον εννοεί τεκτονικές) και υπάρχει απο κάτω χαλκός."

Τώρα μπορεί να μου πει κάποιος ,πιστεύεις σε όνειρα και σαχλαμάρες , αμ δε κάποια απο τα ονειρά μου έχουν βγή και δεν είναι μια η δύο φορές.Δεν με νοιάζει το τι θα πει κάποιος με αυτά που έγραψα .....απλά έπρεπε να τα πω.

Ο πόλεμος είναι ένα απο τα τρία που θα έρθουν....το άλλο είναι η πείνα.

15 Αύγ 2011 07:49
Άβαταρ μέλους

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2011 22:36
Πέτρος έγραψε
Παράθεση:
Η μελέτη αφορούσε μόνο την Κεντρική και Βόρειο Αφρική και Νότιο Ευρώπη… βέβαια δεν μπορώ να αναφερθώ περαιτέρω σε αυτά… αλλά στρατιωτικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα… όλη η Αφρική επιτίθονταν στην Ν. Ευρώπη, αρχηγός ήταν Λίβυος στην καταγωγή (όχι ο Μοαμάρ)… έγραφα ακόμα και τις κινήσεις των στρατών, τις πόλης, που ελάμβαναν μέρος οι μάχες, την προέλαση των δυνάμεων και την ολοκληρωτική ήττα της Ιταλίας, Ισπανίας, και Γαλλίας… τέλος ανέφερα το πώς θα απελευθερωθούν κ.λ.π. πάλι με λεπτομερείς αναφορές σε σώματα στρατού, κατά εθνικότητα… τόπους διαμονής, περιοχές των μαχών κ.λ.π.

Αυτό μου θυμίζει τον Α' και τον Β' Καρχηδονιακό Πόλεμο.Και συγκεκριμένα δύο συγκεκριμένες μάχες ....την Μάχη στις Κάννες και την μάχη της Ζάμας.
Εικόνα
Απο την εισβολή του Αννίβα στην Ιταλία και μέσα σε 20 μήνες μετά την μάχη στις Κάννες η Ρώμη είχε χάσει το 1/5 του συνολικού πληθυσμού της άνω των 17 ετών .Το πόσο σοβαρό ήταν το αποτέλεσμα της ήττας των Ρωμαίων στις Κάννες απο τον Αννίβα το καταλαβαίνει κανείς και απο την συμπεριφορά των συμμάχων της Ρώμης.Την ίδια χρονιά ο Φίλλιπος Ε' της Μακεδονίας ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τον Πρώτο Μακεδονικό Πόλεμο.

Ο Αννίβας γεννήθηκε το 247 π.χ στην Καρχηδόνα .Το ονομά του στην γλώσσα του ήταν Hanbaal που σημαίνει "Χάρη" η " Ευχή" του Μπαάλ-Βαάλ του αιμοσταγούς θεού των Καρχηδονίων.Μια και ο λόγος για θυσίες .......

15 Αύγ 2011 22:36
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 10 Δημοσιεύσεις ]
Απαντήστε στο θέμα

Σχετικά θέματα
 Θέμα   Συγγραφέας   Απαντήσεις   Τελευταία δημοσίευση 
Η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Προειδοποιεί για το 2012 (BINTEO) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΟΓΚΑΣ

3

23 Μαρ 2012 19:44
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗΣ Προβολή τελευταίας δημοσίευσης

Μέλη σε σύνδεση