Μπορώ να σου πω ότι μόνον ένας ήταν πατριώτης. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Γεωργανάς
Διάφωνω απόλυτα. Και μάλιστα ο συγκεκριμένος ''χρησιμοποιήθηκε'' και ''χρησιμοποιείται'' πολύ έντονα σαν εξαίρεση και καλά του κανόνα.... Μεγάλη παγίδα αλλα ας μην το αναλύσουμε εδω γιατί είναι εκτός θέματος.
Το ότι χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν δική του παγίδα. Αυτός ήταν το δόλωμα κι όπως ξέρουμε το δόλωμα τρώγεται πρώτο. Αλλά ας μην το αναλύσουμε εδώ.
Ο Σπυρίδων Νάγος παρουσιάζεται ως νεοπυθαγόρειος Τέκτονας φιλόσοφος.
Πιστεύετε πως υπήρξε πράγματι ως φυσικό πρόσωπο ή τα κείμενα του είναι δημιούργημα άλλων συγγραφέων και το όνομα Σπυρίδων Νάγος ήταν και είναι το όνομα μιας Μασωνικής Στοάς και μόνο;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ - Η ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
Ι.Φ.: Σε μερικές - πραγματικές και μη - ελληνοκεντρικές οργανώσεις και ομάδες, έχει διαδοθεί πολύ έντεχνα και σαφώς γκεμπελικά, μία κατασκευασμένη παραμυθολογία περί των Έψιλον, που λέει ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από φυσικά (γνωστά και άγνωστα) πρόσωπα, η οποία «είναι η πραγματική ανώτατη ηγεσία των Έψιλον». Αυτό το ζήτημα καλλιεργείται ξανά, αφού πρώτα έχει διαδοθεί από συγκεκριμένους κύκλους και έντυπα, ακόμη και βιβλία, η ιδέα ότι δήθεν «ο ιδρυτής των Έψιλον και οραματιστής της αναγέννησης του Ελληνισμού και της Ελλάδας» ήταν ο αρχιμασόνος Σπυρίδων Νάγος. Σας θυμίζω κάποιες αόριστες αναφορές σε δημοσιεύματα, για ένα βοσκόπουλο από την Αρκαδία που υποτίθεται πως το 1840 «ενώ έβοσκε τα πρόβατα του, του παρουσιάστηκε ο Θεός Απόλλωνας και του ανέθεσε την εντολή της δημιουργίας του κινήματος αναγέννησης του Ελληνισμού και της Ελλάδας, καθώς και της διάχυσης του Απολλώνιου Φωτός», κ.λ.π... Έρχονται τώρα να μας πουν ότι το βοσκόπουλο αυτό ήταν ο Σπυρίδων Νάγος, και πως οι Έψιλον ιδρύθηκαν αποκλειστικά από τη Μασονία. Εκτός από το ότι είναι αμφίβολη η ύπαρξη ενός φυσικού προσώπου με το ονοματεπώνυμο Σπυρίδων Νάγος, είναι βέβαιο ότι στην Αθήνα υπάρχει μασονική στοά με τίτλο της αυτό το ονοματεπώνυμο, και γι' αυτήν τη στοά και για τον ανθελληνικό της ρόλο αναφέρω πολλά στο βιβλίο μου Σιωνιστικές Συνωμοσίες το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια. Συγκεκριμένα εκεί αποκαλύπτω ότι η τότε ηγεσία της στοάς αυτής πίεσε το μέλος της Παττακό στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Τώρα. οι ίδιοι μασονικοί κύκλοι, διαδίδουν με δημοσιεύματα και βιβλία ότι ο Νάγος πήρε εντολή από τον Απόλλωνα και ήρθε από την Αρκαδία στην Αθήνα, όπου ίδρυσε διάφορους εθνικο-πνευματικούς κύκλους, οργάνωσε και κινήματα, και δήθεν ανάμεσα τους και την Ομάδα Έψιλον και όλο το κίνημα της αναγεννήσεως του Ελληνισμού, δηλαδή ότι όλα αυτά είναι μασονικής προελεύσεως. Δηλαδή πως η παρατηρούμενη, κυρίως την τελευταία δεκαετία, αφύπνιση των Ελλήνων είναι αποκλειστικό έργο της μασονίας! Μάλιστα, κυκλοφορούν και κάποια δήθεν «κατηχητικά» βιβλία του Νάγου για την αναγέννηση του Ελληνισμού, τα οποία φυσικό γράφτηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια και όχι από τον δήθεν Νάγο...
Πάντως οι πληροφορίες που υπογράφονται "Σπυρίδων Νάγος" απ' όποιον ή όποιους και αν προέρχονται, έχουν θετικό αποτέλεσμα κατά μέγα μέρος.
Πέραν της προπαγάνδας υπερ του "χριστιανισμού", που πριν κάποια χρόνια και δη δεκαετίες ήταν αναπόφευκτη -για δύο λόγους, 1. δημιουργίας/συντήρησης ρεύματος οπαδών και 2. αποφυγής επιθέσεων απο θεοφοβούμενους, και πανίσχυρα ράσα και μούσια-, συνεπώς μπορούμε να πούμε οτι δικαιολογείται.
Αν ξέρετε τον Απόστολο Αντωνάκη που εκδίδει το περιοδικό Φαινόμενα http://www.e-typos.gr και έχει πέσει στα χέρια σας το τεύχος 11/06/2011 (Ομάδα Ε - Οι Υπερ-Έλληνες που μένουν στην σκιά) ανοίξτε το στην σελίδα 13-14. Αναφέρει μεταξύ άλλων και με κάποιον ονόματι Μηνά Παπαγεωργίου ο οποίος διαβάζω πως είναι λέει πεπεισμένος, ότι ο Σπ. Νάγος υπήρξε μέλος της Θρυλικής Ομάδας "Ε" κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τον Ιωάννη Φουράκη (νονός ομάδας "ΕΨΙΛΟΝ") ούτε από κάποιον που να ασχολείται με το θέμα αυτό. Ο Αντωνάκης τι είναι τελικά; Βλέπω αλλαγή θέσεως από μεριάς του μετά θάνατο του Ι. Φουράκη!!!
13 Ιούλ 2011 00:19
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗΣ
Διαχειριστής
Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούλ 2011 00:39
O κύριος Παπαγεωργίου πολύ σπάνια εκφράζει προσωπική γνώμη. Συνήθως προσπαθεί να κινείται στο πλαίσιο της κλασικής "δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας".
Αυτό έχει όμως και το κακό οτι αφήνεις τα ερωτήματα επίτηδες αναπάντητα -βλ. Χαρδαβέλλας στα "μεταφυσικά" θέματα-, όποιο και αν είναι το συμπέρασμά σου, το αφήνεις να εννοείται -αιωρούμενο όμως με κάποια ασάφεια-, και δεν το ξεκαθαρίζεις εκτός αν έχεις ιδιαίτερο λόγο, πχ "τα έχεις πάρει" με τον χειρισμό του θέματος απο άλλους ή την κυβερνητική αδικία και θες να βγει τελικά η "θέση" σου.
Ο Σπυρίδων Νάγος παρουσιάζεται ως νεοπυθαγόρειος Τέκτονας φιλόσοφος.
Πιστεύετε πως υπήρξε πράγματι ως φυσικό πρόσωπο ή τα κείμενα του είναι δημιούργημα άλλων συγγραφέων και το όνομα Σπυρίδων Νάγος ήταν και είναι το όνομα μιας Μασωνικής Στοάς και μόνο;
Σχετικά με το θέμα " Σπυρίδων Νάγος " η άποψη μου είναι ότι το πρόσωπο αυτό πρέπει να υπήρξε. Αναφέρεται το όνομα του χωριού και απ' ότι βλέπω δεν πρόκειται για ένα χωριό "φάντασμα". Τώρα πώς μπορεί κάποιος να τσεκάρει αν υπάρχει το όνομα αυτό ή κάποιοι συγγενείς, έστω και μετά από 150 χρόνια είναι είναι ένα άλλο θέμα. Έχει πάνω από 10 χρόνια που είχα ασχοληθεί και διαβάσει 3 βιβλία που είχαν εκδοθεί από τον Αναστασάκη. Η αλήθεια είναι ότι από τον Αναστασάκη μάθαμε ό,τι αφορά τον Νάγο. Η μόνη πηγή για το πρόσωπο αυτό είναι ο Αναστασάκης. Δηλ. έχουμε μια μονόπλευρη ενημέρωση. Το συγγραφικό του έργο του έχει στοιχεία από Πυθαγόρα, Πλάτωνα και Εσωτερισμό (π.χ. επαφή με ουράνια οντότητα - που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια.) Τώρα αν ήταν Τέκτων ή όχι εμένα δεν με απασχολεί καθόλου. Με ενδιαφέρει τί απόψεις περνάει και αν αυτές μου κάνουν ή όχι. Αν κάποιος διαβάζει ένα κείμενο και γίνεται "σοφότερος" αυτό είναι καλό για την πνευματική του ανάπτυξη. Έστω και μια πρόταση αν σε βοηθάει να "ανέβεις" είναι θετικό. Για ποιο λόγο να αναλοθούμε αν ο Τεκτονισμός είναι καλός ή κακός όταν εμείς οι ίδιοι μας κάθε μέρα γινόμαστε χειρότεροι πνευματικά καθώς έχουμε πέσει στη παγίδα να διαλέξουμε ένα από τα δύο στρατόπεδα, που δυστυχώς και τα δύο είναι εχθρικά προς εμάς. Αυτοί που στάθηκαν πρώτοι και ήταν εναντίων του Τεκτονισμού είναι το Ιερατείο της Εκκλησίας (π.χ. Φιλικοί-Αφορισμοί Πατριαρχών). Αυτό γίνεται γιατί βλέπουνε ότι χάνουνε την πελατεία τους μιας και οι τέκτονες μαζεύουνε στους κύκλους τους επιφανείς ανθρώπους με χρήμα και επιρροή και η εκκλησία μένει στην απ' έξω και για πελατεία της έχει τους υποψήφιους για τα κυπαρίσσια. Έχουμε δηλ. τους "καλούς" και τους "κακούς". Μένει να διαλέξουμε στρατόπεδο. Τώρα ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός είναι ένα ερώτημα που ο καθένας μας έχει την απάντησή του.
Ο Απόστολος Αντωνάκης ήταν φίλος, ή τουλάχιστον έτσι δήλωνε/δήλωναν, του Ι.Φουράκη και συχνά συμφωνούσε αβλεπί μαζί του σε όλα. Ο Φουράκης ανφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, Νάγου-ομαδα ε-ιδρυτής-μέλος κλπ, ήταν πάντοτε αρνητικός. Τώρα αν ο Αντωνάκης άλλαξε θέση και άποψη είναι κάτι που θέλει έρευνα.
Σχετικά με τον Μηνά Παπαγεωργίου (ο οποίος είναι βασικό μέλος της ομάδας Gateway Team, της κοινότητας μεταφυσικού metafysiko.gr) θα παραθέσω 2 συνδέσμους από 2 βιβλία που προτείνει και παρουσιάζει ο ίδιος. Φιλέλληνες και Έλληνες Τέκτονες το 1821 (εκδ. Τετρακτύς) http://www.metafysiko.gr/?p=4881
Νικόδημε αφού συμφωνείς πως έχουμε μονόπλευρη ενημέρωση τότε λογικά θα συμφωνείς πως δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε κάτι ως αληθές έτσι χωρίς έρευνα.
Σχετικά με το Ιερατείο της εκκλησίας ενώ όντως μπορεί να εναντιώθηκαν στην μασωνία, υπάρχουν πλήθος ιερομένων που είναι οι ίδιοι μασώνοι, υψηλόβαθμοι αλλά και απλοί παπάδες.
Παράθεση:
Τώρα αν ήταν Τέκτων ή όχι εμένα δεν με απασχολεί καθόλου. Με ενδιαφέρει τί απόψεις περνάει και αν αυτές μου κάνουν ή όχι. Αν κάποιος διαβάζει ένα κείμενο και γίνεται "σοφότερος" αυτό είναι καλό για την πνευματική του ανάπτυξη. Έστω και μια πρόταση αν σε βοηθάει να "ανέβεις" είναι θετικό.
Ακριβώς, μπορεί δηλαδή να σου πει 9 σωστά και 1 λάθος.Αυτό το ένα θα κάνει την δουλειά του όμως. Γιατί όπως έχω ξαναπεί ο τεκτονισμός έχει πρόγραμμα,γραμμή,σκοπό και στόχο που οφείλουν να ακολουθουν πιστα τα μέλη του.
Παράθεση:
Έχουμε δηλ. τους "καλούς" και τους "κακούς". Μένει να διαλέξουμε στρατόπεδο. Τώρα ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός είναι ένα ερώτημα που ο καθένας μας έχει την απάντησή του.
Διαφωνώ,δεν είναι ανάγκη να διαλέξεις στρατόπεδο.Ποια είναι τα στρατόπεδα και πως τα εννοείς. Στρατόπεδο είναι να υπερασπίζεσα τα ιδανικά σου, την πατρίδα σου και τους προγόνους σου;
_________________ Το Βλέμμα Πάντα Ψηλά Προς Τα Κάτω.
Νικόδημε αφού συμφωνείς πως έχουμε μονόπλευρη ενημέρωση τότε λογικά θα συμφωνείς πως δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε κάτι ως αληθές έτσι χωρίς έρευνα. Και για την Ατλαντίδα έχουμε μονόπλευρη ενημέρωση γιατί μόνο ο Πλάτων έγραψε για αυτήν αλλά τη δεχόμαστε ως αληθινή- εγω προσωπικά - και ότι γράψανε οι άλλοι είναι για μένα αερολογίες.
Σχετικά με το Ιερατείο της εκκλησίας ενώ όντως μπορεί να εναντιώθηκαν στην μασωνία, υπάρχουν πλήθος ιερομένων που είναι οι ίδιοι μασώνοι, υψηλόβαθμοι αλλά και απλοί παπάδες. Το παπαδαριό πήγε στο Τεκτονισμό γιατί είχε χρήμα. Εσύ γιατί νομίζεις ότι πήγαν;
Ακριβώς, μπορεί δηλαδή να σου πει 9 σωστά και 1 λάθος.Αυτό το ένα θα κάνει την δουλειά του όμως.
Παράθεση:
Αν αυτό το 1 είναι λάθος θα το πετάξω γιατί αυτό δεν θα με ανεβάσει πνευματικά. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε και να ζυγίζουμε την πληροφορία που παίρνουμε αν είναι ορθή στα δικά μας πιστεύω.
Γιατί όπως έχω ξαναπεί ο τεκτονισμός έχει πρόγραμμα,γραμμή,σκοπό και στόχο που οφείλουν να ακολουθουν πιστα τα μέλη του. Συμφωνώ! Τα μέλη ακολουθούν πιστά τις εντολές των ανωτέρων τους.
Διαφωνώ,δεν είναι ανάγκη να διαλέξεις στρατόπεδο.Ποια είναι τα στρατόπεδα και πως τα εννοείς. Στρατόπεδο είναι να υπερασπίζεσα τα ιδανικά σου, την πατρίδα σου και τους προγόνους σου;
Σε ένα πόλεμο φίλε Νίκο πρέπει να αποφασίσεις από πια μεριά θα πας. Πρέπει να διαλέξεις στρατόπεδο για να ξέρει ο καθένας με ποιον έχει να πολεμήσει.Να ξεχωρίσουν τα ερίφια από τα πρόβατα. Αρκετούς Εφιάλτες είχε αυτός ο τόπος. Το λέω αυτό γιατί έχουμε γεμίσει από ελληναράδες του καναπέ και της θεωρίας και στο πρώτο μπαμ να είσαι σίγουρος ότι θα διαλέξουν την καλοπέραση και την ευκολία.
Με φιλότητα! ΤΑΡΑΚΤΣΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ
_________________ --------------------------
" ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ "
13 Ιούλ 2011 19:51
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Διαχειριστής
Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούλ 2011 02:13
Όσο υπάρχει ομάδα έψιλον, υπάρχει και Νάγος… ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά που ζούμε, αλλά και θα ζήσουμε επί των ημερών μας… ήταν γνωστά από την δεκαετία του 1970… κάποιοι πίστευαν ότι θα υλοποιηθούν κατά την δεκαετία του 1980, η έστω του 1990. Τελικά υλοποιούνται επί των ημερών μας, από εξωθεσμικά κέντρα και παράκεντρα πολιτικών και θρησκευτικών ιερατείων. Έτσι έπρεπε να εφευρεθεί μια ομάδα, η λέσχη, η κάτι ανάλογο, ώστε να καπελώσει τις όποιες πατριωτικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού… στην λαίλαπα της Νέας Τάξης, όπου δεν είναι και τόσο Νέα.
Δεν μπορεί κάτι να μείνει ανεξέλεγκτο… διότι υπάρχει ο κίνδυνος του χάους, τόσο όσο αφορά τις μάζες αλλά όσο αφορά και τα ανώτερα επίπεδα των ιερατείων, διότι τα πάντα είναι ντόμινο… ουδέποτε στο παρελθών υπήρξε επανάσταση χωρίς την χρηματοδότηση και την επίβλεψη ανώτατων αξιωματούχων.
Έτσι προέκυψαν διάφορες αναφορές περί των έψιλον, αρχικά από τον Νασιάκο στο Ετοπία β’ (αν δεν κάνω λάθος)… αλλά αυτή η αναφορά του Νασιάκου δεν αφορούσε πολιτικοσυνωμοτική οργάνωση η ομάδα που δρούσε ανά τον πλανήτη υπέρ της Ελλάδος… η αναφορά του Νασιάκου αφορούσε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι… από την στιγμή που ο αείμνηστος Φουράκη Ι. έδωσε πολιτικοσυνωμοτική χροιά στην περιβόητη ομάδα (καθώς ο ίδιος ως άξιο τέκνο της γενιάς του, ήταν κατά φύσην πολιτικοσυνωμοτικό ον)… ώσπου αυτή η κίνηση, έπρεπε να καπελωθεί από πολιτικά ιερατεία του λόφου… το ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι αν ο Φουράκης, ήταν αυτοενεργούμενο σε αυτή την κίνηση του, η ενεργούσε υπέρ άλλων… λέτε να ενεργούσε με τις πλάτες και υπέρ άλλων;… και για αυτό μπήκε σφήνα ο ελληνικός τεκτονισμός… με τον ανύπαρκτο Νάγο; Διότι κάτι το ανύπαρκτο, το χτυπάς, η καλύτερα το διεκδικείς με κάτι το… ανύπαρκτο!
Είναι θέμα φυσικής τάξει ομοιοπολικών, πλαστών αντιθέτων.
Είναι γεγονός ότι μετά την μεταπολίτευση του 1974, η αστική Ελλάδα… άρχιζε να ομοιάζει στον αποκρυφιστικό τομέα, σαν την Γερμανία του μεσοπολέμου 1920 – 1945… διάφορες ομάδες, λέσχες… εκλεκτά Άρια τέκνα από τον Σείριο του Μεγάλου Κυνός (οι Γερμανοί μέσω της οργάνωσης Θούλη είχαν κωνέ με τον Aldebaran του Ταύρου), αλλά και υπέρ όπλα με ακτίνες λέιζερ εμφανίστηκαν… από διάφορους τύπους. Ιστορικά όλα αυτά στην περίπτωση της Γερμανίας οδήγησαν την άνοδο και πτώση του Γ’ Ράιχ… απεναντίας στην ελληνική πραγματικότητα οδήγησαν αυτομάτως και χωρίς την επίπονη πολεμική αναμέτρηση στην πνευματική πτώση του ελληνισμού και διάλυση της πατρίδας, δείγμα της μεγάλης επιτυχίας του επιχειρήματος.
Κατά την χριστιανική εκδοχή… θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι ο κ. Αντωνάκης ομοιάζει ωσάν τον απόστολο Πέτρο, που πριν λαλήσει τρις ο πετεινός… απαρνήθηκε.
14 Ιούλ 2011 02:13
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούλ 2011 23:33
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ έγραψε:
Κατά την χριστιανική εκδοχή… θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι ο κ. Αντωνάκης ομοιάζει ωσάν τον απόστολο Πέτρο, που πριν λαλήσει τρις ο πετεινός… απαρνήθηκε.
Και επίσης κατα την χριστιανική εκκλησία εγώ είμαι ο Αντίχριστος
έτσι είναι και έτσι γίνεται πάντα η απόδειξη ''δημιουργήτε'' από την προσπάθεια ύπαρξης του αντίθετου και ο εφυσηχασμός από την φαντασίωση της ύπαρξης για κάτι πολύ δυνατό, η οποία μας στέλνει για το γνωστό και δοξασμένο '' Ο πόλεμος του καναπέ με τα μαξιλάρια''
ΥΓ για τον χριστιανισμό πάντως αλήθεια είμαι ο αντίχριστος, και ας μην με ρώτησαν ποτέ
14 Ιούλ 2011 23:33
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 15 Ιούλ 2011 00:02
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ έγραψε:
Όσο υπάρχει ομάδα έψιλον, υπάρχει και Νάγος…
Τι θέλεις να μας πεις ότι όλα είναι μια ψευδοϊστορία;
Δεν είμαι Εψιλονολόγος αλλά για μένα πιστεύω,ότι υπήρχε,υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχουν Έλληνες που ενδιαφέρονται ακόμα για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού και της διαφώτισης ολάκερου του κόσμου.Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ας είμαστε πιο προσεκτικοί παρακαλώ.
Με όλο το σεβασμό νομίζω ότι όλη η ιστορία με τους Έψιλον είναι μια ψευδοιστορία. Η αναφορά για τους Έψιλον γίνεται για πρώτη φορά από τον Αρίωνα με το εργαστήρι του αρχές του '80. Από την ΕΤΟΠΙΑ Α΄(με τους 49 Σεβαστούς) πήρε την ιδέα ο Φουράκης και έπλασε την ομάδα αυτή χωρίς τρανταχτά στοιχεία και με πρωταγωνιστές που έχουν πεθάνει. Και μετά ακολούθησαν πολλοί συγγραφείς να αναπαράγουν το θέμα αυτό γιατί ήταν αυτό που λέμε "πολύ πιασάρικο". Για μένα είναι μια προβοκάτσια κατά του Ελληνισμού για να κοιμήσουν και άλλο των Έλληνα. Του έχουνε περάσει την ιδέα ότι θα τους σώσουν οι Θεοί που θα έρθουν απ' τ'αστρα και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα εμείς. Θα περιμένουμε τη λύτρωσή μας πίνοντας το φραπέ μας στην καφετέρια και τρώγοντας την πίτσα στον καναπέ μας. Αυτό λέγεται ξεπεσμός ενός λαού. Αλλά τέτοιοι που είμαστε τέτοια μας πρέπουν!
.. και όταν ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ έγινε τριάντα χρονών, εγκατάλειψε τον τόπο του και τη λίμνη του τόπου του και πήγε στο βουνό. Εδώ, στο βουνό, χάρηκε το πνεύμα του και τή μοναξιά του και δέκα ολόκληρα χρόνια δεν κουράστηκε απ' αυτά. Στο τέλος, όμως, άλλαξε ή καρδιά του, κ' ένα πρωί σηκώθηκε σύναυγα, τράβηξε κατά την μεριά του ήλιου και του μίλησε έτσι:
«Ω μεγάλο άστρο! Τι θά ήταν η ευτυχία σου, αν δέν είχες αυτούς που φωτίζεις; Δέκα χρόνια τώρα έρχεσαι έδω πάνω στη σπηλιά μου: θα βαριόσουν το φως σου κι' αυτόν τό δρόμο χωρίς εμένα, τόν αετό μου και τόν όφι μου.
Μα εμείς σε περιμέναμε κάθε πρωί, σ' αλαφρώναμε από το περίσσεμα σου και σ' ευλογούσαμε γι' αυτό. Κοίτα! Αηδίασα τη σοφία μου, σαν τη μέλισσα που έχει μαζέψει πάρα πολύ μέλι, χρειάζομαι τα χέρια που απλώνονται. Θά 'θελα να δίδω και να μοιράζω, ίσαμε να ξαναχαρούνε την τρέλλα τους οι σοφοί και τόν πλούτο τους οι φτωχοί.
Δεν είμαι Εψιλονολόγος αλλά για μένα πιστεύω,ότι υπήρχε,υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχουν Έλληνες που ενδιαφέρονται ακόμα για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού και της διαφώτισης ολάκερου του κόσμου.Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ας είμαστε πιο προσεκτικοί παρακαλώ.
Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στον Μανώλη.
Κατ' ουσία καθόμαστε ομαδικός και αυνανιζόμεθα πνευματικά, επί δημοσίου βήματος και σε φανταστικό στόχο… όπου κατά την πράξει αναρωτιόμαστε αν ο στόχος υπάρχει η όχι! Άλλοι λένε ότι ο στόχος υπάρχει… άλλοι πάλι όχι... οι γνώμες διίστανται!! Και αντί να σταματήσουμε την πράξει… φιλοσοφούμε, παίζοντας την άγρια… περί της ανυπαρξίας η ύπαρξης του στόχου! Περιέγραψα με Διογενή Κυνικό τρόπο, το δράμα του ελληνισμού για 2000 έτη… για 2000 έτη ξεχνώντας την πράξη που έχει γίνει συνήθεια, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ο στόχος η όχι!
Έπρεπε να είχα σπουδάσει ψυχίατρος, η έστω ψυχολόγος, θα είχα βγάλει με τίμιο τρόπο τρελά χρήματα… άντε στην χειρότερη θα ήμουν φτωχός, αλλά όπως και να έχει θα είχα απεριόριστο και μοναδικό έμψυχο υλικό για έρευνα.
Αγαπητέ Μανώλη, ίσως έχεις ακούσει ότι η Ισραηλινοί… εγγυούνται τα νοτιοανατολικά μας σύνορα και συνάμα την Α.Ο.Ζ. Καστελόριζου έναντι της τουρκικής επεκτατικότητας… έτσι μου ήρθε και το έγραψα.
Η λέξη «όλα» φανερώνει ολοκληρωτισμό και αυτό δεν είναι σωστό, κανείς δεν μπορεί να ισοπεδώσει κάτι το οποίο όχι μόνο είναι αόρατο… αλλά και ανύπαρκτο! Και αν υπάρχει, άντε στην καλύτερη των περιπτώσεων να είναι κάτι παρόμοιο με την Φιλική Εταιρία… κατάσταση που σημαίνει ότι μέσα βρίσκονται ελληνικής καταγωγής εκπρόσωποι (και με τα σημερινά δεδομένα), των Αγγλοσαξόνων, Γάλλων – Γερμανών (Φράγκων) και δεν τοποθετώ σε αυτούς τους Γαλάτες, Κελτούς και Κέλτες. Αν θέλεις Μανώλη, μπορείς να ερευνήσεις ποιοι είναι αυτοί οι λαοί στο μυθολογικό ρου της… ιστορίας.
Από την άλλη πάλι δεν χρειάζεται να παρακαλάς κανένα… αλλά αν θέλεις να ανήκεις κάπου, προσωπικά σου επιτρέπω να το κάνεις, αφού δεν μπορώ να σε σταματήσω, θα σε ενισχύσω…
Να αναφέρω για τα περίφημα αγγεία του Εξηκία ότι βρίσκονται ΜΟΝΟ στο Βερολίνο… το Βερολίνο, κάποτε ήταν η πρωτεύουσα του Γ’ Ράιχ… όποιος ερευνήσει για το παρασκήνιο της ανόδου του Γ’ Ράιχ και της νεότερης ελληνικής πολιτικής και όχι μόνο ιστορίας, θα καταλάβει ότι αυτά είναι τυχαία γεγονότα που συμβαίνουν.
Για ποιο λόγο και αιτία όποιος είναι πατριώτης, και προσπαθεί είτε με την τίμια στάση του προς την ζωή και την κοινωνία, είτε με άλλου είδους προσφορά προς την πατρίδα, σώνει και καλά να ανήκει κάπου, και δει σε κάποια ομάδα, η κόμμα, η λέσχη κ.λ.π. Αυτός ήταν ακριβώς ο λόγος όπου στην όλη υπόθεση της λεγόμενης ομάδος… μπήκε «σφήνα» ο Νάγος… κάποιοι προσπάθησαν να προλάβουν κάποιους άλλους, η έστω να τους αποτρέψουν από το να καπελώσουν μια αντίσταση – αντίδραση του ελληνικού λαού, στην επερχόμενη παλαιά τάξη πραγμάτων.
Μιας και γράφεις για τους περίφημους Έλληνες!!!... άνοιξε ένα θέμα με ανάλογο τίτλο, και κάνε μας, μια παρουσιάσει για το πώς και γιατί προέκυψαν οι Έλληνες από την μυθολογία, στην ιστορία τουλάχιστον μέχρι 1ο αιώνα μ.Χ.
Για να ξεκαθαρίσω και να μην υπάρχουν παρανοϊσεις Πέτρο, Ελευθέριε και Νικόδημε.Δεν υποστήριξα εγώ ότι υπάρχει ο Νάγος.Εγώ υποστηρίζω ότι κάτι θα υπήρξε σίγουρα και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχουν Έλληνες.Όχι κατ΄ανάγκη και εξολοκλήρου φυσικά για κάποιους,αλλά ως υπέρτατη και ανώτερη δύναμη για άλλους, που θα δράση την απαιτούμενη και κατάλληλη ώραν.Εσείς μπορείτε να λέτε τα δικά σας και εφόσον μου δώσατε την άδεια σας κ. Πέτρο:
Παράθεση:
Από την άλλη πάλι δεν χρειάζεται να παρακαλάς κανένα… αλλά αν θέλεις να ανήκεις κάπου, προσωπικά σου επιτρέπω να το κάνεις, αφού δεν μπορώ να σε σταματήσω, θα σε ενισχύσω…
.......έχω απλά να σας πω ότι ελεύθεροι είμαστε να πιστεύουμε ότι θεωρούμε εμείς σωστότερο για μας.
Φίλε Μανώλη θεωρώ ότι είμαστε όλοι μας εδώ εραστές και αναζητητές της αλήθειας. Έτσι θέλω να πιστεύω. Το αν υπήρξε κάτι παλιά ήταν ότι οι πρόγονοί μας είχαν τουλάχιστον ανδρεία και υπερασπίζονταν με νύχια και με δόντια τις εστίες και τις πόλεις τους. Η ανώτερη δύναμή τους πήγαζε από μέσα τους γιατί είχαν την ευθύνη και την υποχρέωση έναντι των προγόνων τους να παραδώσουν στους απογόνους τους την ίδια γη που κληρονόμησαν και όχι λιγότερη. Αυτό για μένα λέγεται ΕΛΛΗΝΑΣ. Το να περιμένω να με σώσει κάποιος άλλος αυτό λέγεται δειλία. Δυστυχώς έχουμε γίνει οι σημερινοί Έλληνες τόσο μαλθακοί που εγώ προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε πέσει. "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" και στις μέρες μας ούτε αρετή υπάρχει και προπαντώς καθόλου τόλμη.
_________________ --------------------------
" ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ "
29 Ιούλ 2011 16:35
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗΣ
Διαχειριστής
Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπ 2011 05:39
Το θέμα είvαι vα αποδεχτείς οτι υπάρχει Πvεύμα Αvώτερο, το οποίο μπορεί vα σε καθοδηγήσει και vα σε Εμπvεύσει, και vα δρα εκείvo μεσω εσού. Μέσα απο εσέvα. Aυτο μη-συvειδητά λέγεται... ταλέvτο -ποιητικό, μουσικό, ζωγραφικο κλπ- και Έμπvευση < εv + Πvεύμα. Εvω Συvειδητά λέγεται Πvευματισμός. Έμπvευση πιο αvτιληπτή έως πεvτακάθαρη. Με λεπτομερή επικοιvωvία, λεπτομερείς πληροφορίες για οποιοδήποτε θεμα, και διδασκαλια Σοφίας.
Μόvο έτσι θα επιστρέψει το "Δαιμόvιοv" και η "Μούσα" στους Έλληvες. Αv μάθουv -θυμηθούv- οτι έχουv προσβαση στο Θείοv, ζητήσουv εκδηλώσεις και αρχή ή εvίσχυση της σύvδεσής τους, λάβουv Μυήσεις -όχι Ταγμάτωv- και αvοίξει ο εγκέφαλος και οι μεταφυσικές δυvάμεις τους. Και έvα δεύτερο βήμα, είvαι vα μάθουv τηv λειτουργια του "μηχαvισμού" της Έμπvευσης, για vα εvισχυθεί. Mε τηv Έμπvευση λύvοvται αυτόματα όλα τα προβλήματα.
Διαβάστε Ομηρο, Ησίοδο, Ηράκλειτο, Πλάτωvα, Παλαμά, Ρίτσο, και όλους τους Μεγάλους. Όλοι μιλούv για Δαιμόvιοv, Πvεύματα και Μούσες. Γι' αυτο διεπρεπαv και τους θαυμαζουv όλοι. Οι υπόλοιποι σήμερα τί κάvουμε; Eρωτώ... Πού πήγε η Έμπvευση; Μήπως πρέπει vα τηv αvαγvωρίσουμε και vα τηv καλέσουμε για vα έρθει; Μήπως θέλει τηv θέλησή μας; Ερώτημα ρητορικόv, και εκ πείρας. Διαcoreευτής της Θύρας.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση